Svētku galda saldēdiens - ar ievārījumu pildīti āboli
Krāsnī ceptiem āboliem lieliski piestāvēs kanēlis, rozīnes un rieksti!
Nomazgātiem āboliem izdobj sēklotni, iedobumu pilda ar brūkleņu ievārījumu, liek cepešpannā, pielej nedaudz ūdens, cep cepeškrāsnī. Jāuzmana, lai āboli neizšķīstu. Pasniedz aukstus. Krējumu saputo ar izsijātu pūdercukuru un vanilīnu, pārliek pikām pāri āboliem. Ābolus var pildīt arī ar medu.
Recepte no grāmatas: Ēdīsim garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava
Sastāvdaļas
- Āboli - 200.g
- Brūkleņu ievārījums - 40.g
- Saldais krejums - 100.g
- Pūdercukurs - 10.g
- Vanilīns