Biezpiena - krējuma deserts. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļu mērvienība: 250 ml glāze

1/3 glāzes cukurs un mazliet vaniļas cukurs, bet būtibā tas pēc garšas. Man sanāca salds, viram tāds labāk garšo.
Bet - ja gatavo berniem, cukuru var pielikt tik mazliet vai vispār aizstāt ar medu.

200 g biezpiens

1 glāzi krējumu saputojam ar dažām ēd.k cukura, ar mikseri vai sajaucam ar putojamo slotiņu, līdz cukurs izkusis. Pievienojam biezpienu, izmaisām.

1 paciņu želatīna izšķīidinām pusglāzē piena. Man bija šāds želatins un tas bija jaizmaisa siltā piena, līdz izkūst.
Tad šo pienu iemaisām biezpiena - krējuma masā.

Šo masu sadalām 2 daļās. Vienā pievienojam kakao, cik nu tumšu vēlamies.

Tad lejam traukos. Var liet glāzēs. Vienu ēd.k ielejam tumšo masu, pa virsu lejam vienu ēd.k gaišo. Un tā-  līdz glāze pilna. Beigās ar kociņu no vidus velkam uz sāniem, lai veidojas zīmejums, kā zirnekļu tīkls.Tā visapkārt.

Var saliet trauciņos, no kuriem vēlāk var smuki izņemt.
Liekam ledusskapī, lai sastingst.

Man jau ļoti patik gala rezultāts. Arī dēlam ļoti patika un garšoja.

Tā, ka bērnam svarīgi kā izskatās, tad šai ziņā manu dēlu šis deserts "uzrunaja".

Reklāma
Reklāma

Var ēst arī ar ķīseli. Ļoti labi derēs skābs ķīselis.

Šādi var pasniegt uz svētkiem. Ļoti skaisti.

Vēl viens variants šiim desertam ir ar banānu. 2 banānus saspaidām putriņā vai sablenderējam.

No citrona izspiežam sulu, pievienojam banānam, lai nemaina krāsu.

Un talāk jau kā sākumā, pievienojam šo banānu pie biezpiena, krējuma masas.

Ja pievieno banānu vai arī kādu citu augli, želatīnu var nelikt un būs arī garšīgi.

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 200.g
  • Krejums - 1.glāze
  • Cukurs - 1/3.glāze
  • Banāni
  • Vaniļas cukurs
  • Želatīns - 1.paciņa