Ar biezpienu pildīts ābols - ziemas saldēdiens! Gatavošana pa soļiem
Piektdiena ir klāt! Našķojamies!
Ņemam ābolus. Daudzums atkarīgs no ēdāju skaita.
izgriežam viduci tukšu.
Izgriežam tik, lai biezpienam būtu vairāk vietas.
aptuveni 50 g biezpienu samaisām ar 1 ēd.k krējuma un pavisam nedaudz cukuru vai medu. Var pielikt kanēli. Tas labi garšos kopā ar ābolu.
Biezpienu liekam ābolā. Ja ir vēlēšanās - var ielikt ķiršus (man bija saldēti).
Piepildām pilnu ābolu un virsū uzliekam ķirsīti.
Visapkārt mizu sadurstam ar dakšinu, lai nesasprāgst.
Cepam 200 grādos 20 minūtes. Man bija liels ābols, ja mazāki, tad attiecīgi mazāk cepam.
Kad izņemu no cepeškrāsns, smarža nošīi ābola bija debešķīga.
To nav iespejams aprakstīt, pagatavojiet un pārliecinieties par to.
Kamēr ābols silts, to var ēst ar visu mizu, bet kad atdziest, miziņa viegli ņemas nost, jo ta paliek cietaka.
Ābols sanāk ļoti mīksts un sulīgs.
Vienkārši debešķīgs deserts.
Sastāvdaļas
- Āboli
- Biezpiens
- Cukurs