Siera kēksi ar kausēto sieru Dzintars
Kausēto sieru Dzintars saputo ar olām, pievieno krējumu, cukuru un eļļu, sajauc. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, pievieno siera masai, kārtīgi samaisa. Mīklu liek ietaukotās veidnītēs tā, lai aizpildītas būtu divas trešdaļas no veidnītes tilpuma. Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes, pēc tam vēl 10 minūtes patur izslēgtā cepeškrāsnī ar puspievērtām durtiņām. Šos kēksiņus var arī izmantot par pamatni sāļajām kūkām, krēmam izmantojot kausēto sieru Dzintars, kas vienādās daļās saputots ar biezpienu, zaļumiem vai garšvielām, rotā ar krāsainiem dārzeņu gabaliņiem.
Sastāvdaļas
- Olas - 4.gab
- Kausētais siers dzintars - 300.g
- Cukurs - 4.tējk.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Cepamais pulveris
- Augu eļļa - 4.ēd.k.
- Skābs krējums - 5.ēd.k.
- Milti - 1 1/2.glāze