Kārtainais krēma deserts

Krēma deserta pagatavošana ir samērā vienkārša. Ilgāks laiks nepieciešams gaidīšanai, kamēr saldais top gatavs!

Ja mājās nav dzērvenes, droši vari izmantot apelsīnus vai kādu citu sev tīkamu augli.

FOTO: Shutterstock.com

Ja mājās nav dzērvenes, droši vari izmantot apelsīnus vai kādu citu sev tīkamu augli.

Pagatavoju trīs dažādus krēmus: vaniļas, šokolādes un dzērveņu.

Vispirms ar aukstu ūdeni izskalotā veidnē lieku sagatavoto vaniļas krēmu - kad tas sastindzis, lieku šokolādes krēmu un beigās lieku dzērveņu krēmu. Atdzesētu, sastingušu krēmu izsitu uz saldēdiena trauka, sagriezu gabalos un lieku uz šķīvja, uz šķīvja malas uzlieku dzērveņu mērci - ķīseli (ūdenī savārītas dzērvenes, ietumētas ar kartupeļu miltiem), kam pievienots liķieris vai rums.

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • vaniļas krēms:
  • Piens - 1/2.glāze
  • Olas - 2.gab
  • Kviešu milti - 1.tējk.
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa
  • Saldais krejums - 1.glāze
  • Želatīns - 1.tējk. ar kaudzi
  • šokolādes krēms:
  • Saldais krejums - 250 - 300.g
  • Piens - 100 - 150.g
  • Olas - 1 - 2.gab
  • Cukurs - 4 - 5.ēd.k.
  • Želatīns - 10 - 15.g
  • Kakao pulveris - 1 - 2.tējk.
  • dzērveņu krēms:
  • Dzērveņu sula - 3/4.glāzes
  • Cukurs - 1/2.glāze
  • Saldais krejums - 1.glāze
  • Želatīns - 1.ēd.k.