Kārtainais krēma deserts
Krēma deserta pagatavošana ir samērā vienkārša. Ilgāks laiks nepieciešams gaidīšanai, kamēr saldais top gatavs!
Pagatavoju trīs dažādus krēmus: vaniļas, šokolādes un dzērveņu.
Vispirms ar aukstu ūdeni izskalotā veidnē lieku sagatavoto vaniļas krēmu - kad tas sastindzis, lieku šokolādes krēmu un beigās lieku dzērveņu krēmu. Atdzesētu, sastingušu krēmu izsitu uz saldēdiena trauka, sagriezu gabalos un lieku uz šķīvja, uz šķīvja malas uzlieku dzērveņu mērci - ķīseli (ūdenī savārītas dzērvenes, ietumētas ar kartupeļu miltiem), kam pievienots liķieris vai rums.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008
Sastāvdaļas
- vaniļas krēms:
- Piens - 1/2.glāze
- Olas - 2.gab
- Kviešu milti - 1.tējk.
- Cukurs - 4.ēd.k.
- Vaniļas cukurs - 1.paciņa
- Saldais krejums - 1.glāze
- Želatīns - 1.tējk. ar kaudzi
- šokolādes krēms:
- Saldais krejums - 250 - 300.g
- Piens - 100 - 150.g
- Olas - 1 - 2.gab
- Cukurs - 4 - 5.ēd.k.
- Želatīns - 10 - 15.g
- Kakao pulveris - 1 - 2.tējk.
- dzērveņu krēms:
- Dzērveņu sula - 3/4.glāzes
- Cukurs - 1/2.glāze
- Saldais krejums - 1.glāze
- Želatīns - 1.ēd.k.