Krējuma kēkss. Gatavošana pa soļiem
3 olas putojam ar 1 glāzi cukura, līdz veidojas viendabīga masa.
Pievienojam 1 glāzi krējumu, izmaisām, tad pievienojam 100 g
izkausētu, atdzesētu sviestu, 1 tējk. rīvētu citrona miziņu un 1
tējk. citrona sulu.
1 glāzi mltus sajaucam ar 2 tējk. cepamā pulvera un pievienojam
šķidrajai masai, samikserējam.
Lejam formā un cepam 180 grādos 40-50 minūtes. Ar kociņu pārbaudām,
iedurot, vai gatavs.
Kamēr silts - kēkss ir diezgan mīksts, kad atdziest - paliek
stingrāks.
Virsū uzlēju izkausētu balto šokolādi.
Šī keksa recepte man patīk ar to, ka kēkss nav sauss. Tas ir maigs,
mīksts, mitrs.
Sastāvdaļas
- Milti - 1.glāze
- Krejums - 1.glāze
- Cukurs - 1.glāze
- Olas - 3.gab
- Sviests - 100.g
- Citrons
- Cepamais pulveris - 2.tējk.