Krējuma kēkss. Gatavošana pa soļiem

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

3 olas putojam ar 1 glāzi cukura, līdz veidojas viendabīga masa. Pievienojam 1 glāzi krējumu, izmaisām, tad pievienojam 100 g izkausētu, atdzesētu sviestu, 1 tējk. rīvētu citrona miziņu un 1 tējk. citrona sulu.
1 glāzi mltus sajaucam ar 2 tējk. cepamā pulvera un pievienojam šķidrajai masai, samikserējam.

Lejam formā un cepam 180 grādos 40-50 minūtes. Ar kociņu pārbaudām, iedurot, vai gatavs.

Kamēr silts - kēkss ir diezgan mīksts, kad atdziest - paliek stingrāks.

Virsū uzlēju izkausētu balto šokolādi.

Šī keksa recepte man patīk ar to, ka kēkss nav sauss. Tas ir maigs, mīksts, mitrs.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Milti - 1.glāze
  • Krejums - 1.glāze
  • Cukurs - 1.glāze
  • Olas - 3.gab
  • Sviests - 100.g
  • Citrons
  • Cepamais pulveris - 2.tējk.