Krējuma cepumi. Gatavošana pa soļiem
2 olas saputojam ar 1 glāzi cukura un paciņu vanilīnu (glāze -
250ml)
Pievienojam 100 g sviestu istabas tempertūrā un 1 glāzi
krējumu.
Saputojam kārtigi.
3 1/2 glāzes miltus izsijājam un pievienojam 1 1/2 tēj.k cepamo
pulveri.
Miltus iemaisam šķidrajā masā.
Mīkla sanāk lipīga, bet tam tā jābūt. Mīklai jābūt tik lipīgai cik
pieļauj, lai varētu izveidot bumbu. Liekam maisiņa un tad
ledusskapī uz 3 stundām.
Gatavo mīklu izrullējam 4 - 8 mm biezumā, izspiežam figūriņas.
Cepam 180 grādos 20 minūtes. Laiks atkarīgs no cepumu izmēra. Kad
palikuši gaiši brūni, tad gatavi.
Vienu daļu cepumus apsmērēju ar izkausētu šokolādi un apbēru ar
kokosa skaidiņām.
Vienu daļu atstāju tāpat.
Sastāvdaļas
- Milti - 3 1/2.glāzes
- Cukurs - 1.glāze
- Olas - 2.gab
- Vanilīna cukurs - 1.paciņa
- Sviests - 100.g
- Krejums - 1.glāze
- Cepamais pulveris - 1/ 1/2.tējk.
- Kokosriekstu skaidiņas
- izkausēta šokolāde