Ābolu rausis
Sajauc olas ar 1 gl. kefīru, pieber nedaudz sāls, 1 gl. cukuru,
1 tējk. cepamo pulveri, 1 tējk. kanēli un 3 gl. miltus. Masu atstāj
uz 10 minūtēm, lai ievelkas. Pa to laiku nomizo ābolus un sagriež
šķēlītēs. Sagatavoto masu liek uz plāts, kur ievietots cepjamais
papīrs. Rindiņā pārliek ābolus. Liek cepties 160 - 180 grādos. Cep
40 min.
Beigās pārber kanēli un ar cukuru sakultu krējumu. Liek
atdzesēties.
Ļoti garšīgi ar tēju.
Sastāvdaļas
- Olas - 2.gab
- Kefīrs vai rūgušpiens - 1.glāze
- Milti - 3.glāzes
- Cukurs - 1.glāze
- Sāls.kripatiņa
- Cepamais pulveris - 1.tēj.k.
- Kanēlis - 1.tēj.k.
- Āboli - 1.kg
- Krejums - 1.glāze
- Kanēlis pārkaisīšanai - 2.tēj.k.
- Cukurs.glāze
- Cepjamais papīrs