Piparkūkas ar riekstiem un mandelēm
GARŠVIELAS: pa 2 tējkar. katru - kanēlis, kardamons, ingvers,
muskatrieksts, 1,5 tējkar. koriandrs, 10 krustnagliņas, citrona un
apelsīnu miziņa.
Cukuru un sviestu maisa uz uguns. Grūti maisīt, maisa, kamēr masa
paliek diezgan brūna.Tad pa druskai pielej karstu ūdeni. Masa
paliek vēl brūnāka. Pavisam nedaudz padzesē, tad kuļ iekšā miltus,
cik var ar karoti pakustināt.Tad pieliek visas garšvielas. Padzesē.
Tad pieliek sodu/citronskābi, olu dzeltenumu, tad pārējos miltus
/cik grib/. Skatīties pēc mīkstuma. Liek nostāvēties. Rullē
/vidēji/, izspiež ar formiņām, dekorē ar riekstiem un mandelēm.
Sastāvdaļas
- Sviests - 800 - 1000.g
- Cukurs - 1200.g
- Olu dzeltenumi - 5.gab.
- Milti - 2.kg
- Ūdens.litri
- Citronskābe,soda - 1/2.t.kar.