Extra saldā desa ar piparkūkām
1. sadrupina piparkūkas
2. izkausē sviestu (neļaut sākt putot), pārlej cepumiem
3. nedaudz apgrauzdē saulespuķes un riekstus, pievieno masai
4. pielej iebiezināto kakao, visu samaisa
5. pieber rozīnes, samaisa
6. pieber cukātus
7. sadrupina ne pārāk smalki šokolādi, uzmanīgi iemaisa masā
8. norīvē no citrona miziņu, pievieno masai
9. apmēram 1 ēd.karotē citrona sulā iemaisa mazu naža galu
sāli , iemaisa masā
Sagatavoto masu iepilda silikona apaļajā keksa formā (no šīs
formas viegli izņemt) vai ietin pergamenta papīrā, izveidojot desas
formu, liek ledusskapī uz pāris stundām. Ņem no formas ārā un
sagriež prcijās un katrai porcijai pa virsu pārliek
mazos bezē cepumiņus.
Ja desa domāta pieaugušajiem, masai var pievienot liķieri,
balzāmu vai citu alkoholu apm. 50g.
"Desas" pagatavošanā var iesaistīt bērnus. Tad veido bumbiņas
un katrai pārliek bezē cepumiņu.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
- Piparkūkas - 1 .paciņa
- Sviests - 1 .paciņa
- Iebiezināts kakao - 1 .bundžiņa
- Rozīnes - 100 - 200.g
- Baltā šokolāde - 1 .tāfelīte
- Mazie bezē cepumi - 50.g
- Marmelāde gundega - 100 - 200.g
- Saulespuķu sēkliņas - 100.g
- Ciedru vai valrieksti - 100.g
- Augļu cukāti - 100.g
- Citrona sula un sarīvētā miziņa - 1.gab
- Sāls.naža gals