Extra saldā desa ar piparkūkām

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

1. sadrupina piparkūkas
2. izkausē sviestu (neļaut sākt putot), pārlej cepumiem
3. nedaudz apgrauzdē saulespuķes un riekstus, pievieno masai
4. pielej iebiezināto kakao, visu samaisa
5. pieber rozīnes, samaisa
6. pieber cukātus
7. sadrupina ne pārāk smalki šokolādi, uzmanīgi iemaisa masā
8. norīvē no citrona miziņu, pievieno masai
9. apmēram 1 ēd.karotē citrona sulā iemaisa mazu naža galu sāli , iemaisa masā
Sagatavoto masu iepilda silikona apaļajā keksa formā (no šīs formas viegli izņemt) vai ietin pergamenta papīrā, izveidojot desas formu, liek ledusskapī uz pāris stundām. Ņem no formas ārā un sagriež prcijās un katrai porcijai  pa virsu pārliek  mazos bezē cepumiņus.
Ja desa domāta pieaugušajiem, masai  var pievienot liķieri, balzāmu vai citu alkoholu apm. 50g.
"Desas" pagatavošanā var iesaistīt  bērnus. Tad veido bumbiņas un katrai pārliek bezē cepumiņu.
Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Piparkūkas - 1 .paciņa
  • Sviests - 1 .paciņa
  • Iebiezināts kakao - 1 .bundžiņa
  • Rozīnes - 100 - 200.g
  • Baltā šokolāde - 1 .tāfelīte
  • Mazie bezē cepumi - 50.g
  • Marmelāde gundega - 100 - 200.g
  • Saulespuķu sēkliņas - 100.g
  • Ciedru vai valrieksti - 100.g
  • Augļu cukāti - 100.g
  • Citrona sula un sarīvētā miziņa - 1.gab
  • Sāls.naža gals