Krējuma deserts ar Filadelfijas sieru (gatavošana pa soļiem)
Sadrupinām Selgas brūnos cepumus (es sablenderēju) - kādus 300
g, bet var arī vairāk, būs garšīgāk.
Pievienoju izkausētu sviestu 150g (aptuveni), tā, lai cepumu
drupačas būtu mitras. Drupačas kārtojam traukā, piespiežam.
Ja būs vairāk cepumi, tad attiecīgi arī sviestu vairāk.
Saputoju 400 g skābo krējumu ar cukuru (cik saldu vēlas) un vaniļu
Kad paliek stingrāks, tad pievienoju 100 g Filadelfijas svaigo
sieru (var likt jebkuru svaigo sieru). Visu kopā samikserēju
stingrā masā. 1/2 glāzē piena izšķīdinu 2 tēj.k želatīnu (Santa
maria). Ja ņem citu želatīnu, tad skatās, kādam daudzumam, cik
nepieciešams. Želatīnu iejaucu krējuma masā, kārtīgi izmaisu.
Vislabāk ar putojamo slotiņu maisīt.
Lejam uz cepumu drupačām. Mazliet atstāju un pievienoju kakao, lai
izveidotu zīmējumu.
Bet, kad bija viss gatavs, tad ienāca prātā, ka nākamreiz
pievienošu sasmalcinātus riekstus.Tos uzbēršu uz cepumiem un tad pa
virsu krējuma masu.
Ļoti garšigi - tāda maiga, mutē kūstoša garša.
Cepumus apakšai var likt cik vēlas, bet nogaršojot likās, ka
nākamreiz pievienošu vairāk.
Bet kopumā ļoti, ļoti labs deserts. Kopējās izmaksas 1,50 ls (man
palaimējās Filadelfijas sieru nopirkt uz akciju)
Deserta diametrs 22 cm un augstums 3,5 cm, tā kā 10 cilvēkus var
pabarot, bet lielākus saldummīļus pakārdināt :)
Sastāvdaļas
- Selgas cepumi ar šokolādi - 300.g
- Krejums - 400.g
- Filadelfijas siers - 100.g
- Sviests - 150.g
- Piens - 1/2.glāze
- Želatīns
- Kakao