Aprikožu un ingvera krēms

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aprikozes sīki sagriež un vismaz uz pāris stundām iemērc citrusaugļu sulā. Liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām un pārvērš viendabīgā biezenī. Riekstus dažas stundas var izmērcēt ūdenī, lai vieglāk nolobīt. Fantastiski labi garšo uz apgrauzdētas baltmaizes. Var izmantot arī kā krēmu starp tortes kārtām.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Žāvētas aprikozes - 40.g
  • apelsīnu sula (atkarībā no tā, cik biezu vēlaties kokteili) - 1 - 2.gab
  • divu mandarīnu sula
  • negrauzdēti, nolobīti lazdu rieksti - 1.ēd.k.
  • svaigi rīvēts ingvers - 2.naža gali
  • Rīvēta citrona miziņa - 1.naža gals