Banānu kūka vegāniem

Kūka BEZ OLĀM un piena

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošana: 1 stunda, 8 personām

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Citā bļodiņā saspaida vai sablendē banānus, pievieno eļļu, cukuru, ūdeni un vaniļas cukuru. Pievieno miltiem un labi izmaisa. Sakapā mandeles un piejauc mīklai. Masu pilda ar eļļu vai margarīnu ietaukotā veidnē (28 cm diametrā) un cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes. Īsu brīdi pirms gatavības kūku izņem no krāsns, pārziež ar margarīnu, apber ar mandeļu skaidiņām un cukuru un liek krāsnī uz dažām minūtēm, lai cukurs izkūst.

Padoms. Ja forma ir lielāka, kūka būs plānāka un jācep īsāku laiku; ja forma mazāka, attiecīgi jācep ilgāk.

 

Reklāma
Reklāma

Recepte: Dienas Ēdieni Nr.3 - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

 

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti - 320.g
  • Cepamais pulveris - 2.tējk.
  • Sāls.šķipsniņa
  • nerafinēts brūnais cukurs - 200.g
  • Olīveļļa - 60.g
  • Ūdens - 60.g
  • Vaniļas cukurs - 1.ēd.k.
  • Mandeļu skaidiņas - 50.g
  • Mandeles - 150.g
  • gatavi banāni - 3.gab
  • margarīns pārziešanai