Kastaņu kūka
Kastaņus novāra (apm 30 min), kārtīgi nomizo, arī apakšējo
miziņu (tas aizņem visvairāk laika). Sablenderē un vēlreiz uzsilda
(visērtāk mikroviļņu krāsnī). Karstajā masā iemaisa cukuru,
šokolādi un sviestu, visu kārtīgi samaisa, kamēr izveidojas ļoti
viendabīga masa.
Visu lej traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un uz vismaz dažām
stundām liek ledusskapī. Pēc tam ēd. Šokolādes pūderi var aizstāt
ar 200 g melnās šokolādes, kuru izkausē daļā sviesta.
Bet vispār kastaņi pēc savas konsistences ir līdzīgi kartupeļiem,
tā kā tos var pievienot viskautkur, tikai iepriekš jāizvāra un
jānomizo (brrr...).
Recepti iesūtīja: Sabīne Golubovska
Sastāvdaļas
- kastaņi - 1.kg
- Pūdercukurs - 250.g
- šokolādes pūderis - 250.g
- Mīksts sviests - 250.g