Biezpiena kūka ar kivi
Gatavo biskvītu:
Ņem četras olas un baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus
puto kopā ar četrām ēdamkarotēm cukura, līdz olu daudzums ir
dubultojies, pievieno klāt izsijātus miltus (četras ēdam karotes),
tad saputo olu baltumus stingrās putās - lai labāk putojas, var
pievienot mazu šķipsniņu sāls. Tad olu baltumus iemaisa pie olu un
miltu masas, liek uz cepamās plāts, kura ir izklāta ar cepampapīru
un iesmērēta ar sviestu, un liek sakarsētā cepeškrāsnī (200grādi,
var arī uz 180) un cep. Kamēr cepas, tāpat sagatvo otru biskvītu,
cep tik ilgi, kamēr ir zeltains biskvīts!Tā izcep visus biskvītus!
Kamēr dziest biskvīts, gatavojam krēmu! Liekam bļodā 200 grami
cukura, biezpienu, saldo krējumu, citrona sulu un miziņu sarīvētu,
putukrējuma cietinātāju un putojam, kamēr masa paliek bieza. Tad
tajā iemaisam pusi no kivi, kuri ir sagriezti gabaliņos. Tad liekam
kopā torti, lai torte būtu vienāda. Tad biskvītus saliekam vienu uz
otra un smuki ar nazīti nogriežam malas. Tad smērējam uz biskvīta
jogurtu un tam pa virsu biezpiena krēmu, liekam virsū otru biskvītu
un atkal smērējam ar jogurtu, un liekam virsū biezpiena krēmu,
liekam virsū biskvītu un smērējam ar jogurtu un krēmu, un
apsmērājam arī visas malas ar krēmu, tad malas apliekam ar Selgas
cepumiem, kuri ir sadrupināti un pa virsu ar uzkaisām, tad liekam
virsū sagrieztus kivi un mandarīnus (vai dekorējam, kā gribas).
Un tad taisām želeju - 250 ml ūdens vai sula, 2 ēdamkarotes cukura
un paciņa želejas (nopērkama jebkurā lielveikalā) - liekam katliņā
cukuru un paciņu želejas, un pa druskai lejam klāt sulu vai ūdeni,
un, nepārtraukti maisot, uzvāram līdz masa ir pusbieza želejveidīga
un lejam pāri augļiem un lai atdziest. Liekam ledusskapī uz nakti,
lai viss savelkas!
Sastāvdaļas
- Olas - 12.gabalas
- Cukurs - 12.ēdam karotes
- Milti - 12.ēdam karotes
- Biezpiens - 700.grami
- Saldais krejums 35% - 500.grami
- Putukrējuma cietinātājs - 3(var arī 2).paciņas
- Kivi - 7 vai vairāk .gabali
- Selgas cepumi klasiskie - 1.paciņa
- želeja - 1.paciņa
- Jogurts ar kivi - 250.grami
- Citrons - 1.gabals
- Mandarīni - 5-10.gabali
- Cukurs.grami