Siera - šokolādes kūka
Sagatavo kūkas formu ar noņemamām malām. Pamatni pārklāj ar
cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež.
Krūzē ieber želantīnu, uzlej nedaudz ūdeni un atstāj uzbriest.
Smalki sadrupinātos cepumos iemaisa izkausētu sviestu un iegūto
masu sablietē kūkas formā. Philadelphias sieru (vai Kāruma svaigo
sieru) rūpīgi sajauc ar jogurtu un 150 gramiem cukura. Atlikušo
cukuru pievieno olu dzeltenumiem un ar mikseri saputo, līdz tie
iegūst gaiši dzeltenas krāsas pabiezu konsistenci. Iemaisa siera
masā. Šokolādi izkausē virs karsta ūdens trauka. Karstā ūdens peldē
izkausē želatīnu, pievieno 3-4 ēdamkarotes siera masas un pēc tam
pamazām iemaisa pārējā masā. Saputo saldo krējumu un saaudzīgi
iemaisa gatavajā maisījumā. Masu sadala divās daļās. Vienai
pievieno izkausēto šokolādi. Abas masas pamīšus liek kūkas formā,
beigās tās nedaudz samaisot ar karotes kātu, lai iegūtu marmora
struktūru.
Atdzesē, līdz kūka ir kļuvusi stingra (vislabāk atstāj uz
nakti)!
Kūkas recepti esmu aizguvusi no Rimi avīzes!
P.S. Lai kūku labāk dabūtu laukā no formas, es to iesmērēju viscaur
ar sviestu!
Sastāvdaļas
- Selgas cepumi klasiskie - 180.grami
- Sviests - 80.grami
- Svaigi olu dzeltenumi - 2.gabali
- Siers philadelphia(es izmantoju kāruma) - 400.grami
- Jogurts bez piedevām vai skābs krējums arļoti zemu tauku saturu - 250.grami
- Cukurs - 170.grami
- Želatīns - 15.grami
- Saldais krejums 35% - 250.grami
- Tumšā šokolāde 52 % - 200.grami