Mājas Cielaviņa
1. Biskvītam olas baltumus saputo ar cukuru. Masā iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos zemesriekstus. Cep 1h 100 grādu temperatūrā.
2. Krēmam no ūdens un cukura vāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus un
lēnām pievieno cukura sīrupu. Pēc tam pievieno sviestu un izisijātu
kakao.
3. Beigās pievieno kondensēto pienu, kas masu padara šķidrāku un
saldāku. Ar krēmu sasmērē biskvīa sānus un pašu biskvītu.
4. Virskārtu gatavo ūdens peldē karsējot saldo krējumu un tajā
izšķīdinot šokolādi. Šokolādes masai pievieno apgrauzdētus
zemesriekstus. Ar to pārklāj kūkas virsmu.
5. Cepumus sasmalcina un dekorē kūkas sānus un virskārtu. Kūku
ievieto ledusskapī un vēlams ēst nākamajā dienā vai 2-3 h pirms
pasniegšanas lai masa ievelkas biskvītā un šokolāde mazliet
sacietē.
Recepti iesūtīja: Lita Pētersone, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Milti - 25.g
- Olas baltums - 2.gb
- Cukurs - 140.g
- Zemes rieksti - 90.g
- Svaigi olu dzeltenumi - 6.gb
- Cukurs - 60.g
- Ūdens - 60.g
- Sviests - 400.g
- Kakao - 4.ēd.karotes
- Kondensētais piens - 300.ml
- Rums - 50.g
- Sokolade - 150.g
- šokolādes cepumu "selga'' - 1.pacina
- Saldais krejums 35% - 100.ml
- Zemes rieksti - 150.g