Mājas Cielaviņa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūka Cielaviņa1. Biskvītam olas baltumus saputo ar cukuru. Masā iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos zemesriekstus. Cep 1h 100 grādu temperatūrā.


2. Krēmam no ūdens un cukura vāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus un lēnām pievieno cukura sīrupu. Pēc tam pievieno sviestu un izisijātu kakao.

3. Beigās pievieno kondensēto pienu, kas masu padara šķidrāku un saldāku. Ar krēmu sasmērē biskvīa sānus un pašu biskvītu.
4. Virskārtu gatavo ūdens peldē karsējot saldo krējumu un tajā izšķīdinot šokolādi. Šokolādes masai pievieno apgrauzdētus zemesriekstus. Ar to pārklāj kūkas virsmu.
5. Cepumus sasmalcina un dekorē kūkas sānus un virskārtu. Kūku ievieto ledusskapī un vēlams ēst nākamajā dienā vai 2-3 h pirms pasniegšanas lai masa ievelkas biskvītā un šokolāde mazliet sacietē.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti iesūtīja: Lita Pētersone, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 25.g
  • Olas baltums - 2.gb
  • Cukurs - 140.g
  • Zemes rieksti - 90.g
  • Svaigi olu dzeltenumi - 6.gb
  • Cukurs - 60.g
  • Ūdens - 60.g
  • Sviests - 400.g
  • Kakao - 4.ēd.karotes
  • Kondensētais piens - 300.ml
  • Rums - 50.g
  • Sokolade - 150.g
  • šokolādes cepumu "selga'' - 1.pacina
  • Saldais krejums 35% - 100.ml
  • Zemes rieksti - 150.g