Šokolādes saldais ar Ricotta krēmu
Šokolādes saldais ar Ricotta siera krēmu
Jo ilgāk dzīvoju, jo labāk tieku galā ar bailēm
kļūdīties. Atceros skolā, kad skolotāja uzdeva kādu jautājumu, es
parasti zināju atbildi, bet nekad necēlu roku, jo... ja nu es
kļūdos! :)
Agrāk nekad negatavoju ko neparastu vai jaunu, ja nebiju
izmeklējusies 5 pavārgrāmatās! :)
Tagad daru tā- sēžu ar bērnu (vakar) Čili picā un šķirstu
desertu piedāvājumu, ieraugu saldo ēdienu, palasu no kā tas
gatavots, šodien eju uz veikalu, sapērku nepieciešamo un uz
priekšu!
Cepumus sasmalcinu, pieberu klāt nelielu saujiņu
valriekstus un sīki sagrieztas 8 melnās plūmes. Izkausēju un
pieleju klāt aptuveni 130 gramus sviesta un pēc garšas kakao. No
sviesta daudzuma atkarīgs ne tikai kaloriju skaits, bet arī tas, kā
turēsies kopā saldā ēdiena pamatiņš. Ja sviesta par maz, tad būs
drupans. Man bija tāds uz robežas, jo negribējās ļoti treknu.
Izlīdzina masu uz kāda trauka vai kūku formas. Es to darīju
vienkārši uz cepamā papīra.
Tādu satītu arī ielieku ledusskapī, lai sacietē.
Ricotta sieru nedaudz saputoju ar cukuru pēc garšas. Kad saprotu,
ka krēma ir mazāk, nekā es to vēlētos, mazliet pieleju saldo
krējumu un vēl nedaudz saputoju ar mikseri. Pieleju klāt
uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. To lietoju apmāram 3 gramus uz
100 gramiem šķidruma. Šajā gadījumā ņemu kādus 10 gramus. Pieberu
klāt sarīvētu šokolādi. Lieku ledusskapī uz neilgu laiku.
Sagriežu pamatnītēm masu kvadrātiņos un uzlieku pa virsu krēmu, pārberu ar rīvētu šokolādi.
Kā jau teicu- visas sastāvdaļas ir variējamas un
to daudzums atkarīgs no jūsu garšas kārpiņām :) :).
Recepte publicēta www.aijaslietas.blogspot.com
2010.gada 7.oktobrī
Recepti iesūtīja: Aija Elliņa, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Cepumi ''selga' - 1 .paciņa
- Valrieksti
- Melnās plūmes
- Nedaudz kakao
- Sviests
- Siers ricotta
- Cukurs pēc garšas
- Rīvēta šokolāde
- Saldais krejums
- Želatīns.uz katriem 100