Prjaņiku torte. Izmēģini!
Šī ir kūka, kuras pagatavošana un vienkārša, rezultāts - fantastisks!
Prjaņikus sagriež horizontāli uz pusēm. Krējumu sajauc ar
cukuru, katru prjaņika pusīti iemērc krējumā un kārto formā, arī
starpas aizpilda ar mazākiem prjaņiku gabaliņiem, kārtu pārsmērē ar
krējumu un virsū kārto smalkās šķēlēs sagrieztu banānu. To visu
atkārto, līdz forma pilna. Virspusi dekorē ar ogām vai augļiem -
vislabāk skābiem.
Torti tur ledusskapī vismaz 12 stundas. Lai labi garšo:)
Te redzama viena no manām tortes versijām:
http://foto2.inbox.lv/korsika13/16-12-2010/DSC-177911.jpg
Recepti iesūtīja: Inga Kļaviņa, mammamuntetiem.lvlasītāja
Sastāvdaļas
- ;sokolādes vai medus prjaņiki - 750.g
- Banāni - 5.gb.
- 25% krējums - 900-1000.g
- Cukurs - 2-3.ēdamkarotes
- Ogas vai augļi dekorēšanai