Saldie ezīši ar mascarpones sieru
Šādi sanāk gardie ezīši.
Uztaisām rauga mīklu. Liekam mīklu uzrūgt.
-
Kad mīkla gatava, ņem mazu "pikucīti"un taisām apaļu formu un vienu
galu tādu ovālāku, lai sanāk kā ezīša purniņš. Adatiņas var taisīt
ar rokām, bet ātrāk sanāk, kad ar šķērēm iegriež mīklā (sagraiza
mīklu)
Šādi sanāk, kad sagriež visu augšu.
Liekam gatavos ezīšus uz paplātes, ieliekam no mellenēm actiņas un
apsmērējam ar olu, un liekam cepties.
Sakuļam saldo krējumu, pieliekam vaniļas cukuru un iecilājam
mascarpones sieru.
Kad ezīši sacepušies - atdzesējam. Apakšā uztaisam caurumiņu un
pildam ar gatavo mascarpones masu.
-
Gatavs! Vislielākais prieks bij manai meitiņai:)
Recepti iesūtīja: Anna Kovaļcuka, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Rauga mīkla - 1.kg
- Mascorpones siers - 250.gr
- Vaniļas cukurs
- Mmellenes(man saldētas)
- 35% saldais krējums - 250.gr
- Ola(apsmērēšanai) - 1.gab