Biskvīta torte ar kivi un putukrējumu (gatavošana pa soļiem)
Tā kā mums
mājās notika aprīļbēbju tusiņš un cienastu nesa katra mamma, tad es
arī sagādāju cienastu - cepu kūku. Kūka bija viena no
vienkāršākajām - biskvīta kūka.
Bet šo recepti var pārveidot arī par savam, tādēļ piesaku viņu arī
uz šo konkursu :)
Sākam darbu un vispirms sagatavojam produktus
1 plātei ņēmu 6 olas. Tad atdalīju baltumu no dzeltenuma
Tad dzeltenumam pievienoju 6 ēdamkarotes cukuru (bez kaudzes)
Tad vispirms saputoju baltumu līdz stingrs un nekrīt laukā no
trauka un tad dzeltenumu
Tad olas dzeltenumā ielieku baltumu un iecilāju to
Jāizkatās tādam vieglam un gaisīgam
Tad iesijājam 6 ēdamkarotes miltus (bez kaudzes)
Bet visus uz reiz nē. Tā pamazām iesijā un var teikt, ka arī iecilā
iekšā masā
Tad sagatavo pannu, uz kuras uzklāj cepampapīru
Tad ielejam mīklu
Un liekam cepties
Pirmā kūkas plāte gatava
Tā izcepam tik cik pašiem vajag. Man vajadzēja 3 plātes
Tad apgriezu maliņas, lai smuki.
Kamēr plātes dziest sagatavojam putukrējumu. Ņemam saldo
krējumu,vaniļas cukuru garšai un putukrējuma stindzinātāju. Ielejam
saldo krējumu traukā pievienojam vaniļas cukuru un nedaudz
uzputojam,tad pievienojam putukrējuma stindzinātāju. Un putukrējums
gatavs.
Sākam likt pildījumu un dekorēt -
Ņemam pirmo plāti un liekam virsū putukrējumu
izsmērējam to
Ņemam nākošo plāti, liekam virsū un klājam
kivi ievārījumu, izklājam to
liekam pēdējo kārtu virsū un klājam atkal putukrējumu pāri un arī
gar malām, lai ir noklāta visa kūka.
Tad noberam ar kokosa skaidriņām visapkārt, lai noklājās kūkai
maliņas
Kad noklāts ar kokosa skaidiņām, tad pārliekam uz
paplātes
ņemam kivi, nomizojam tos un sagriežam
šķelītēs, un apliekam gar kūkas malu
visapkārt.
Tad ejam gatavot burtiņus uzrakstam
Uzliekam uz plīts, lai sildās ūdens, tad ņemam šokolādi
sadrupinām to bļodiņā
un liekam ūdens peldē, lai
izkūst.
Var pielikt
nedaudz sviesta, tad būs mazliet maigāka garša un būs mīkstāki
burtiņi.
Kad gatava, pildām vai nu speciālā trauciņā, ar kuru spiež burtiņus, vai vienkārši no cepampapīra uztaisa tādu tūtu, kurai izgriež vēlamo formiņu, un tad pilda iekšā un veido, ko vien vēlās. Es veidoju uzrakstu "APRĪLIS 2010"
Tad liekam ledusskapī, lai atrāk sacietē (var arī nelikt, tad vienkārī ilgāks laiks paies, kamēr izveidosies burtiņi). Un nu pats patīkamākais process - atgriežamies pie dekorēsanas.
Pārlejam kivi ar šokolādi, pārberam krikumiņus.
un tā pamazām,pamazām kūka IR GATAVA!
Ceru,ka kādam arī noderēja receptes
PAMATI. Jo pildīt biskvīta plātes var visu, ko
vien vēlās.
LAI IZDODAS!
Recepti iesūtīja: Signe Andrea Treinovska, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Kūkai nepieciešamie produkti :
- Milti - 18 .ēd.k.
- Cukurs - 18.ēd.k.
- Olas - 18.gab
- Pildījumam un dekoram nepieciešamais
- Saldais krejums - 1.paciņa
- Kivi ievārījums - 1/2.burciņa
- Kivi - 10.gab
- šokolāde 70% - 1.gab
- Putukrējuma iebiezinātājs - 1.paciņa
- Vaniļas cukurs - 1.paciņa
- Marmelāde.cik nepieciešams