Ķiršu torte ķiršu sezonai!

Ķiršu laiks rit pilnā sparā!

Foto: Eva Gerdzijevska, TREIGE

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Eva Gerdzijevska, TREIGE

Biskvīts: 5 olas, 5 ēd.k. cukura, 5 ēd.k. miltu, citrona miziņa, vaniļas cukurs.

Olu dzeltenumus kuļ atsevišķi, baltumus atsevišķi. Pievieno cukuru, miltus, citrona miziņu, vanilīnu. Lej ieziestā veidnē un cep 170 grādos. Atdzesētu pārgriež 2 daļās.

Krēms: 1 l putukrējums, 1 paciņa želatīns, 250 g ķiršu ievārījums, konservēti ķirši vai kompots, šokolāde dekorēšanai.

Putukrējumu sakuļ, pievieno želatīnum vēlreiz sakuļ. Tad putukrējumu ņem un smērē uz biskvīta pirmās daļas, tad ievārījumu, pa virsu liek otru biskvīta daļu. Atkal smērē putukrējumu un ievārījumu. Beigās dekorē kā velas. Es izmantoju šokolādi - izkausē un pārlej pāri visam. Kad gatava - liek vēsā vietā, lai pastāv un sacietē.

 

Recepti iesūtīja: eva Gerdzijevska, TREIGE, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

.

 

Sastāvdaļas

  • Olas - 5.gab
  • Cukurs - 5.ēd.k
  • Milti - 5.ēd.k
  • Citrona miziņa
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa
  • Putukrējums - 1.l
  • Želatīns - 1.pac.
  • Ķiršu ievārījums - 250.g
  • ķirši no kompota
  • Sokolade