Rožmaizītes. Pasakaini skaistas!
Ābolus sagriezt ar visu miziņu pēc iespējas plānāk. To var darīt
ar nazi vai arī ar speciālu rīvi. Sagrieztas ābolu šķēlītes liek
bļodā, katru slāni pārkaisot ar cukuru. Atstāj uz vairākām stundām
(vislabāk uz nakti). Ābolu sula ar cukuru veidos sīrupu, kā ietekmē
āboli kļūs mīksti. Var ābolus vārīt arī cukurūdenī, bet tad var
gadīties, ka tie kļūst pārāk mīksti un izšķīst (tas ir atkarīgs no
ābolu šķirnes).
Ja kārtaina mīkla ir sasaldēta, tad ir jāatkausē un jāļauj mazliet
uzrūgt.
Miklu izrullē un sagriež plānās strēmelītēs, apmēram 2 cm platas.
Salikt uz katras strēmelītes ābolu šķēlītes pakāpeniski viena uz
otras (kā zvīņas) un sarullēt. Saspraust ar zobu bakstāmiem. Ābolu
maliņas iesmērē ar izkausētu šokolādi un pārkaisi ar cukurpūderi.
Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.
Recepti iesūtīja: Viltorija Puķe, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Āboli - 3 .lieli
- Cukurs - 1 .glāze
- Kārtainā rauga mīkla
- Sokolade.pēc vēlēšanās
- Pūdercukurs.pēc vēlēšanās