Gardā zemeņu siera kūka
Tiem, kam garšo siers un zemenes, nenožēlos, pagaršojot šo kūku...
No šīs kārtainās mīklas veidosim kūkām pamatus, vienu mīklas loksni pārgriezu uz pusēm, savukārt otru sagriezu mīklas strēmelēs, no kurām veidoju maliņas. Pārsmērēju ar sakultu olu un lieku cepeškrāsnī iekšā.
Nezinu, kā panākt, lai mīkla nesaceļas.. Mans plāns - sadurstīt ar
dakšiņu, īsti neizdevās, mīkla sacēlās tik un tā, bet uzreiz
karstas maizītes izņemot no cepeškrāsns, ar dakšiņu piespiedu,
(karstas tāpēc, ka aukstas tās sadruptu..)
Kārtainā mīkla izcepas ātri - 10-15 minūtes. Kamēr sagatavotās maizītes atdziest, gatavojam siera masu.
Svaigo sieru sajaucam ar citrona sulu.
Pievienojam cukuru un zemenes un maisam, līdz masa iegūst
viendabīgu konsistenci.
Saputojam saldo krējumu stingrās putās un viegli iemaisām/iecilājam
siera māsā. Gatavs!
Liekam siera masu kārtainās mīklas pamatnēs, dekorēšanai izmantojam
šokolādes mērci (Izmantoju veikalā pirkto Spilvas šokolādes mērci)
un zemenes.
Recepti iesūtīja Ilze Lipska.
Sastāvdaļas
- Saldēta kārtainā mīkla - 1.iepakojums
- Kārums svaigais siers - 400.grami
- Saldais krejums - 200.grami
- Citrona sula - 2 .ēd.k.
- Cukurs - 6.ēd.k.
- Svaigas vai saldētas zemenes
- Spilvas šokolādes mērce