Ķirbju un rupjmaizes saldēdiens
Ķirbi nomizojam, sagriežam gabaliņos. Liekam katliņā, pārlejam
ar ūdeni un nedaudz pasautējam, kādas 7 minūtes.
Tad uz pannas beram cukuru, pielejam pavisam nedaudz ūdens, un
sākam karsēt, kad cukurs izšķīdis un ūdens gandrīz iztvaikojis,
pievienoju 4 ēdamkarotes medus, un beru iekšā kubiciņos sagrieztu
rupjmaizi un izvārīto, nokāsto ķirbi. To kādas 5 minūtes cepu.
Tad lieku vēl karstu lieku bļodiņās.
Un ideālākajā gadījumā karstam pāri plombīra saldējums. Mmmmmm.... Dievīgi, ka es Jums saku! Visi, kuri raukuši pieres par šo salikumu, un kuriem esmu devusi nogaršot ir atzinuši, ka sanāk nežēlīgi gards.
Recepti iesūtīja Ilze Lipska, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Cukurs - 50.grami
- Medus - 4 .ēd.k.
- Rupjmaize - 2 .šķēles
- Ķirbis - 200-400.grami
- Saldējums