Ķirbju un rupjmaizes saldēdiens

Foto: Ilze Lipska

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ilze Lipska

Ķirbi nomizojam, sagriežam gabaliņos. Liekam katliņā, pārlejam ar ūdeni un nedaudz pasautējam, kādas 7 minūtes. 
Tad uz pannas beram cukuru, pielejam pavisam nedaudz ūdens, un sākam karsēt, kad cukurs izšķīdis un ūdens gandrīz iztvaikojis, pievienoju 4 ēdamkarotes medus, un beru iekšā kubiciņos sagrieztu rupjmaizi un izvārīto, nokāsto ķirbi. To kādas 5 minūtes cepu.



Tad lieku vēl karstu lieku bļodiņās.

Un ideālākajā gadījumā karstam pāri plombīra saldējums. Mmmmmm.... Dievīgi, ka es Jums saku! Visi, kuri raukuši pieres par šo salikumu, un kuriem esmu devusi nogaršot ir atzinuši, ka sanāk nežēlīgi gards.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti iesūtīja Ilze Lipska, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 50.grami
  • Medus - 4 .ēd.k.
  • Rupjmaize - 2 .šķēles
  • Ķirbis - 200-400.grami
  • Saldējums