Sniega bumba riekstu groziņā (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Inese Stuģe

Šis daudzums ir paredzēts astoņiem groziņiem.
Olu un cukuru saputo ļoti stingrās putās.

Pievieno samaltus, vai sadauzītus riekstus,miltus un mīkstu sviestu.

Uz cepam papīra veido  ripas ne mazākas par 10 cm. diametrā.

Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 12 - 15 min. Tūlīt pēc izcepšanas katru ripu liek uz otrādi apgrieztas krūzītes vai glāzes - sakrokojot maliņas.

Reklāma
Reklāma

Ļauj atdzist. Groziņā ieliek saldējumu, ko rotā ar šokolādes mērci vai melno balzāmu.

           Lai labi garšo : )

Recepti iesūtīja Inese Stuģe, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 75.gr.
  • Ola - 1.gab
  • Cukurs - 60.gr.
  • Valrieksti(sasmalcinati) - 20.gr.
  • Kviešu milti - 80.gr.
  • saldējums
  • Šokolādes mērce parliešanai.
  • Vai melnais balzāms