Gardā mandeļu kūka (gatavošana pa soļiem)
Šī kūka ir ļoti viegli pagatavojama un, protams, ir ļoti garšīga. Var klāt uztaisīt kādu saldo mērcīti, bet brīdinu, ka kūka sanāk tapat ļoti salda.
Pagatavošana:
*izkausēju 200 g sviesta ar cukuru
*verdošā ūdeni ielieku mandeles uz 1 minūti, lai vieglāk noņemt
miziņu (var, protams, nopirkt bez mizas)
* notīrītas mandeles
*izkausēto sviestu, pielejam pie miltiem un sodas, visu kārtīgi
samaisām un liekam leusskapī uz 30 min
*gatavo mīklu izmaļam caur gaļas mašīnu, lai sanāk drumstalas
*drumstalas liekam uz plāts un liekam cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm
*lai sacepās zeltaini brūnas
*saputojam sviestu 100 grami, pieliekam apgrauzdētas, sasmalcinātas
mandeles un vārīto iebiezināto pienu
*pieliekam ceptās drumstalas, kārtīgi samaisām
* gatavo masu liekam formā iekšā un ledusskapī uz 4 stundām
*gatavs! Super garšīga un salda kūka:)
Recepti iesūtīja: Anna Kovaļcuka, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Mandeles - 100.g
- Cukurs - 100.g
- Milti - 500.g
- Soda - 1/2.tējk.
- vārīts iebiezināts piens
- Sviests - 300.g