Biezpiena bumbiņas ungāru gaumē
Biezpiena bumbiņas no Ungāru nacionālās virtuves!
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 600.g
- Sāls.mazliet
- Milti - 60.g
- Olas - 4.gab
- parastā rīvmaize - 120.g
- Sviests - 60-80.g
Gatavošana:
- Biezpienu izberž caur sietu vai saspaida ar dakšiņu, pieliek sāli, olu dzeltenumus, pusi no rīvmaizes (60 g) un cieti saputotus olu baltumus. Samaisa.
- Ar slapjām rokām veido bumbiņas (apmēram 3 cm diametrā) un liek vārīties verdošā ūdenī.
- Pannā uzkarsē sviestu un tajā mazliet apcep rīvmaizi.
- Bumbiņas ir gatavas, kad uzpeld, bet var vēl brīdi pavārīt. Bumbiņas ar sietiņu ņem ārā no ūdens un liek apceptajā rīvmaizē, apvārta.
- Pasniedz ar krējumu – to var sakult ar cukuru vai/un kanēli, vai ar kanēli un pūdercukuru.
Recepte: Dienas Ēdieni