Biezpiena bumbiņas ungāru gaumē

Biezpiena bumbiņas no Ungāru nacionālās virtuves!
Biezpiena bumbiņu recepte ir vienkārša!

FOTO: Shutterstock.com

Biezpiena bumbiņu recepte ir vienkārša!

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 600.g
  • Sāls.mazliet
  • Milti - 60.g
  • Olas - 4.gab
  • parastā rīvmaize - 120.g
  • Sviests - 60-80.g

 

Gatavošana:

  1. Biezpienu izberž caur sietu vai saspaida ar dakšiņu, pieliek sāli, olu dzeltenumus, pusi no rīvmaizes (60 g) un cieti saputotus olu baltumus. Samaisa.
  2. Ar slapjām rokām veido bumbiņas (apmēram 3 cm diametrā) un liek vārīties verdošā ūdenī.
  3. Pannā uzkarsē sviestu un tajā mazliet apcep rīvmaizi.
  4. Bumbiņas ir gatavas, kad uzpeld, bet var vēl brīdi pavārīt. Bumbiņas ar sietiņu ņem ārā no ūdens un liek apceptajā rīvmaizē, apvārta.
  5. Pasniedz ar krējumu – to var sakult ar cukuru vai/un kanēli, vai ar kanēli un pūdercukuru.
Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Dienas Ēdieni

Saistītie raksti