Gardie auzu pārslu cepumiņi (gatavošana pa soļiem)
Apgrauzdējam uz pannas auzu pārslas, tad būs aromātiskāki cepumi
Plūmes, dateles sagriežam mazākos gabaliņos
Apgaruzdējam riekstus, sasmalcinām mazākos gabaliņos
Izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, pievienojam auzu pārslām, izmaisām.
Olas putojam ar cukuru, pielejam auzu parslām, izmaisām un pievienojam riekstus, dateles, plūmes.
Kārtīgi izmaisām un ar karotīti liekam uz cepampannas, kurai uzklāts cepampapīrs. Cepam 200 grādos ap 15-20 minūtēm. Tikko izcepti vēl mīksti, trausli, bet kad atdziest, paliek cietāki, kraukšķīgāki, bet nav pārāk cieti
Cepimi ļoti vienkārši, gardi un veselīgi.
Var pievienot jebkādus riekstus un jebko žāvētu - dzērvenes, ķiršus, aprikozes utt. un to daudzums var būt gan vairāk, gan mazāk, kā pašiem labāk patīk. Cepumiņi ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā - tik uz priekšu!
Sastāvdaļas
- Auzu pārslas - 250.g
- Olas - 2.gab
- Rieksti - 100.g
- Margarīns vai sviets - 125.g
- Dateles - 100.g
- Žāvētas plūmes - 100.g
- Cukurs - 100.g