Saulespuķu sēkliņu griljāža. Gatavošana pa soļiem

FOTO: Shutterstock.com

Griljāžai var izmantot gan riekstus, gan sēklas. Es gatavoju no saulespuķu sēkliņām.
Katliņā vai uz pannas ieberam vajadzīgo cukura daudzumu un pielejam ūdeni


Silda no sākuma uz nelielas uguns - kamēr cukurs izkusis, tad uguni palielina un turpina vārīt, līdz sīrups iegūst zeltainu nokrāsu.

Tad pienācis laiks bērt riekstus vai sēkliņas. Ātri visu samaisām un lejam formiņā, kas izklāta ar cepam papīru (tas nepieciešams, lai vieglāk izņemt). Raugāmies, lai nebūtu pārāk bieza kārta, labākais ir pusotra centimetra, vai nedaudz plānāka.

Pagaidām, kamēr atdziest un sastingst. Laužam porciju gabaliņos.

Reklāma
Reklāma



          Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

  • Lobītas saulespuķu sēklas - 150.gr
  • Cukurs - 200.gr
  • Ūdens - 60.ml
  • Cepam papīrs
  • Formiņa