Saulespuķu sēkliņu griljāža. Gatavošana pa soļiem
Griljāžai var izmantot gan riekstus, gan sēklas. Es gatavoju no
saulespuķu sēkliņām.
Katliņā vai uz pannas ieberam vajadzīgo cukura daudzumu un pielejam
ūdeni
Silda no sākuma uz nelielas uguns - kamēr cukurs izkusis, tad uguni
palielina un turpina vārīt, līdz sīrups iegūst zeltainu
nokrāsu.
Tad pienācis laiks bērt riekstus vai sēkliņas. Ātri visu samaisām un lejam formiņā, kas izklāta ar cepam papīru (tas nepieciešams, lai vieglāk izņemt). Raugāmies, lai nebūtu pārāk bieza kārta, labākais ir pusotra centimetra, vai nedaudz plānāka.
Pagaidām, kamēr atdziest un sastingst. Laužam porciju gabaliņos.
Lai labi garšo :)
Sastāvdaļas
- Lobītas saulespuķu sēklas - 150.gr
- Cukurs - 200.gr
- Ūdens - 60.ml
- Cepam papīrs
- Formiņa