Skābā krējuma - biezpiena saldais
Precizējums par sastāvdaļām: 1 glāze skābais krējums (glāze 250
ml). Labāk 30% un kārtīgu krējumu,lai zin, ka saputosies; 3 tēj.k
želatīns (santa maria)
Putojam skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pirmās minūtes
krējums paliek sķidrs, pēc tam tas kļūst balts un spīdīgs, līdz
kļūst ļoti biezs, ka nekrīt, apgāžot trauku otrādi.
Uz šo krējuma daudzumu putošana var aizņemt ap 10-15 minūtēm. Jo
vairāk, jo ilgāk.
Kad krējums gatavs, pievienojam biezpienu, saputojam un pagaršojam
vai pietiekami salds.
Pienā iemaisam želatīnu, 5 minūtes uzbriedinām, tad uzsildām pienu
un izmaisām, līdz želatīns izkusis.(katrs želatīns gatavojas
citadāk).
Pienu iemaisam krējumā. Sadalām masu 2 daļās, vienā iemaisām kakao,
cik stipru, tumšu vēlas. Lejam trauciņos un liekam ledusskapī, līdz
sastingst - ap 2 stundām.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 200.g
- Skabais krejums - 1.glāze
- Piens - 1/3.glāze
- Želatīns - 3.tējk.
- vaniļas cukurs un cukurs.pēc garšas
- Kakao