Prjaņiku torte ar banāniem. Gatava bez cepšanas
Recepte kaloriju skaitītājiem - 480 kcal 1 gab.
20 minūtes, 4 stundas jānostāvas
Prjaņikus sagriež ripiņās. Četrus banānus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un saspaida, lai veidojas viendabīga masa (var ņemt arī kivi). Traukā ar plakanu virsmu un augstām malām liek kārtu ar prjaņikiem. Katru prjaņiku pārlej ar rjaženku (lai prjaņiki kļūtu mīksti). Nākamajā kārtā liek banānu biezeni, tad atkal veido kārtu ar prjaņikiem, ko atkal pārlej ar rjaženku. Tā kārtu pa kārtām veido torti. Atlikušo banānu sagriež plānās ripiņās un uzliek tortei pa virsu. Mandeles sasmalcina un pārkaisa tortei.
Tortes traukam uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām (vislabāk atstāt uz nakti), lai torte kārtīgi savelkas. Ilgāk pastāvot, prjaņiki izveido viendabīgu masu, un torte vieglāk griežama.
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana
Sastāvdaļas
- prjaņiki ar medus garšu - 300.g
- rjaženka 2 % - 300.ml
- Banāni - 5.gab
- Mandeles - 25.g