Omulīgais buberts ar bērnības garšu - recepte
Vārds "buberts" skan apetītlīgi un omulīgi. Tā arī ir. Gards bez gala, un cilvēks, kurš maltīti noslēdzis ar šādu desertu, kļūst smaidīgs un labsirdīgs.
Pienu uzvāra, maisot ieber miltus, uzbriedina. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, vaniļu, citrona miziņu un pievieno karstajai putrai. Nedaudz visu atdzesē, tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus.
Ēd ar pienu, ķīseli vai vienu pašu, ar ogām... Bet galvenais - ar lielo karoti!
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Milti - 1/2.glāze
- Piens - 2.glāzes
- Cukurs - 4.ēd.k.
- Olas - 4.gab
- Sāls
- Rīvēta citrona miziņa
- Vaniļa