Rupjmaizes kārtojums ar dzērvenēm
Sastāvdaļas
- Rupjmaize - 1.kukulis
- Dzērvenes vai brūklenes - 200.g
- Brūnais cukurs - 50.g
- miziņa no viena apelsīna
- Saldais krejums - 250.g
- Malts kanēlis - 1.tējk.
- Konjaks - 25.g
Pagatavošana
Rupjmaizi sagriež šķēlēs un liek cepeškrāsnī 120 grādos kaltēties 40 minūtes. Atdzesē un samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Pievieno apelsīnu miziņu, konjaku un brūno cukuru. Blenderī samaļ dzērvenes ar pusi baltā cukura un izberž caur sietu. Uzputo saldo krējumu ar cukuru stingrās putās. Visas sastāvdaļas kārtās liek glāzē. Pārkaisa ar kanēli.
Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana