Gatavojam biskvīta ruleti ar dārza ogām! Uztura speciālistes recepte

Recepti iesaka uztura speciāliste Inga Pūce. 

Izmēģini, biskvīta gatavošana nemaz nav tik sarežģīta.

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini, biskvīta gatavošana nemaz nav tik sarežģīta.

Kaloriju skaitītājiem: 200 kcal 1 porc.

Gatavošana: 1 stunda 20 min., 8 porcijas

Gatavošana:

1. Olu baltumus saputo stingrās putās, pa ēdamkarotei pievienojot 150 gramu cukuru. Labākam aromātam piekaisa arī nedaudz vaniļas cukura. Olbaltuma masai jābūt stingrai un viendabīgai.

2. Masai pievieno sadrupinātus vai apgrauzdētus lazdu riekstus, atstājot vienu ēdamkaroti dekorēšanai.

3. Masu vienmērīgi izlīdzina cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Svarīgi mīklu neizlīdzināt līdz pašai malai, jo cepoties tā nedaudz izplešas. Masu cep 130 grādos aptuveni vienu stundu, līdz tā kļūst zeltaina. Pirms izņemšanas no plāts biskvītu atdzesē.

Pildījuma sagatavošana:

4. Kafiju izšķīdina vienā ēdamkarotē karsta ūdens. Ja grib, var pieliet arī nedaudz ruma esences.

5. Kafijai pievieno atlilkušo cukuru, svaigo sieru un visu rūpīgi samaisa.

Kūkas salikšana:

Reklāma
Reklāma

6. Izcepto biskvītu noņem no cepamā papīra un apziež ar kafijas pildījumu. No malas divus centimetrus atstāj brīvus, lai, biskvītu rullējot, pildījums neplūstu laukā.

7. Pa virsu pildījumam uzkaisa svaigas ogas (ziemā izmanto saldētas). Ar biskvītu vislabāk garšos avenes un zemenes. Biskvītu uzmanīgi sarullē. Nav jābaidās, ka tas vietām lūst. Tā tam jābūt.

8. Kad satīta rulete, to novieto uz šķīvja ar savienojuma vietu uz leju. Dekorē ar atlikušajiem riekstiem un svaigajām ogām.

 

Iesaka: uztura speciāliste Inga Pūce, speciāli žurnālam "Dienas Ēdieni"

 

 

Sastāvdaļas

  • Olu baltumi - 5.gab
  • Pūdercukurs - 200.g
  • Vaniļas cukurs
  • Lazdu rieksti - 50.g
  • svaigais siers philadelphia light 12% - 500.g
  • Šķīstoša kafija - 2.tējk.
  • avenes vai citas ogas - 1.glāze