Burkānu biskvīts + skābā krējuma krēms = garda kūka
Precizējums sastāvdaļām: cepamais pulveris - Santa Maria, ja cits, tad skataties, kādam daudzumam paredzēts; glāze - 250ml
Atdalām baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus putojam ar pusi cukura un vaniļas cukuru, līdz iegūstam gaišu masu un cukurs izkusis, pievienojam izkausētu sviestu/margarīnu, rīvētus burkānus un visu samikserējam. Iegūstam šķidru, skaistu, oranžu masu.
Pievienojam miltus, kam pievienots cepamais pulveris. Visu
rūpīgi izmaisām. Masa ir ļoti bieza.
Olas baltumus putojam, kad jau mazliet saputots - lēnām beram klāt
atlikušo cukuru. Putojam, līdz kļūst stingras putas.
Olas baltumus maisām biezajā masā.
Visu kārtīgi izmaisām un lejam formā.
Var cept vienu biezu vai arī vairākus plānus biskvītus.
Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm, līdz kļuvis brūns.
Man izvēlētā forma izrādījās par mazu, tad uzcepu vēl mazus kēksa
formiņās.
Gatavie biskvītiņi ir sausi, līdz ar to pildām ar kaut ko treknu,
bet bez nekā arī labi garšoja.
Ja izcepām vienu biezu biskvītu, tad sadalām to planākos, cik vien
plānus ir iespējams pārgriezt (to es konstatēju tik pēc kūkas
pagarsošanas un tādēļ tā droši saku).
Saputoju 0,5 l skābo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz
kļūst stingra, krēmīga masa. Var pievienot arī svaigo sieru, bet
var arī iztikt.
Man mājās nebija, bet ļoti labi noderēju kāds ievārījums.
Smērēju biskvītus ar iegūto krēmu tā bagātīgi.
Sasmalcināju zemesriekstus un malas dekorēju ar tiem. Tas ir ērti
un rieksti visur der klāt.
Krēmu var izmanot jebkuru - gan sviesta, gan vārīto, gan biezpiena.
Var pievienot augļus, ogas.
Ļaujieties fantāzijai un tik uz priekšu!
Lai arī vispuse būtu glītāka, uzbēru kokosriekstu skaidiņas.
Tad nu no šokolādes granuliņām izveidoju šādas sirsniņas.
Kā redziet, man bija pārgriezta tik divos biskvītos, bet ideālā
variantā būtu trijos. Un ja vēl būtu ievārījums....
Sanāca ļoti garda kūka.
Ideja radās spontāni un no tā, kas bija mājās atrodams.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Olas - 3.gab
- Milti - 2.glāzes
- rīvēti burkāni - 1.glāze
- Cukurs - 1/2.glāze (var vairāk)
- Vaniļas cukurs
- Cepamais pulveris - 2.tējk.
- izkausēts sviests vai margarīns - 50.g