Šokolādes trifeles. Visvieglākā recepte
Šo recepti pastāstīja mans piecgadīgais dēls — viņi šokolādes konfektes gatavojuši bērnudārzā. Izmēģinājām — lieliskas! Un neticami gardas izdodas arī šādas pat, bet baltās trifelītes. Končiņas gatavas 15 minūšu laikā!
Cepumus saberž vai samaļ blenderī, samaisa ar iebiezināto pienu un pievieno kakako, lai veidojas tāda masa, no kuras viegli var savelt bumbiņas.
Garšu variācijai var pievienot arī nedaudz svaigi spiestas apelsīnu vai citu augļu sulas.
Pusei cepumu masas reiz izmēģinājām kakao nepievienot — arī ļoti gardi!
Var gatavot ne vien apaļas, bet dažādu formu konfektītes — kvadrātiņus, mēnestiņus, konusus, čūskiņas utt.
Dekorēt var gan ar drupinātiem cepumiem, rīvētu šokolādi, saberztiem riekstiem u.c. Pēc tam konfektes ievieto uz kādu brīdi ledusskapī, taču nepacietīgākie var ēst uzreiz:).
Lai jums skaists gatavošanas process un patīkama našķošanās!
Sastāvdaļas
- cepumi (piem., selgas) - 1.paciņa
- iebiezinātais piens ar cukuru - 1.bundža
- Kakao - 6.ēd.k.