Biezpiena un jogurta krēms ar karsētiem āboliem un bumbieriem

Kaloriju skaitītājiem. Viegli un ātri

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošana 15 - 20 min., 3 - 4 porcijas

Ābolus un bumbierus nomazgā, izņem serdes, sagriež mazākos gabaliņos (ne pārāk sīki, lai karsējot neizšķīst). Augļus ieber pannā, uzliek vāku un liek uz mazas uguns, lai kārtīgi uzkarsējas. Var izmantot mikroviļņu krāsni. Kamēr āboli un bumbieri karsējas, bļodiņā ieliek biezpienu, tam pievieno jogurtu. To izvēlas pēc savas gaumes. Zemeņu jogurts krēmu padarīs rozīgāku, melleņu jogurts - zilganāku, savukārt no lāceņu jogurta gatavotais krēms būs balts. Masai pievieno nedaudz vaniļas cukura un izmaisa. Ja grib, lai krēm būtu gaisīgāks un ēdot nevarētu sajust biezpiena graudiņus, masu saputo ar mikseri. Kad augļi uzkarsējušies, tiem uzkaisa pavisam nedaudz kanēļa. Bļodiņā liek biezpena un jogurta krēmu, pa virsu uzliek uzkarsētos ābolus un bumbierus. Pārkaisa ar riekstiem vai pāris ēdamkarotēm fitnesa pārslu. Ēd, kamēr augļi silti.

 

Iesaka Indra Filipsone, Figūras Draugu grupas vadītāja

Reklāma
Reklāma

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

 

Sastāvdaļas

  • āboli un bumbieri - 450.g
  • vājpiena jogurts ar zemeņu vai citu garšu - 400.g
  • 0,5 % biezpiens - 200.g
  • Vaniļas cukurs - 1/2.tējk.
  • Kanēlis
  • fitnesa pārslas vai rieksti pārkaisīšanai