Želejkonfektes
Precizējums sastāvdaļām: 100 ml apelsīnu sula - es izspiedu no viena vidēja apelsīna, var jau ņemt jebkuru sulu; cukurs - receptē bija perasīts 1 glāze, bet tas ir par traku, es pieliku 3 ēd.k; 4 ēd.k Santa Maria želatīns skābiem šķidrumiem - tas nepieciešams daudz vairāk kā ierasts
Pagatavošana:
Izspiežam no apelsīna sulu, no citrona izspiežam 3 ēd.k, sajaucam. Sulā iemaisām 4 ēd.k želatīnu un atstājam, lai uzbriest. Ūdenim pievienojam rīvētas miziņas un cukuru, liekam uz uguns uzvāram. Nokāšam un pievienojam sulu, kurā ir jau uzbriedis želatīns, visu kārtīgi izmaisām.
Mazliet pagaidām, līdz šķidrums atdziest un nav karsts, tad ķeramies pie putošanas. Putojam šo šķidrumu kādas 15-20 minūtes.Tad lejam trauciņos.
Liekam ledusskapī uz vairākām stundām, man iznāca tur noturēt uz nakti 12 stundas.
Kad sacietē - varam sagriezt kvadrātiņos vai arī izspiest ar
formiņām.
P.S. Var arī neputot, tad sanāks vienkārši želejkonfektes bez
putainās virskartiņas. Var šādu želeju likt uz kūkām,
desertiem.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš un Natalija
Sastāvdaļas
- Apelsīnu sula - 100.ml
- Citrona sula - 3.ēd.k.
- citrona un apelsīna miziņas
- Ūdens - 50.ml
- Cukurs
- santa maria želatīns