Žāvētu augļu konfektes
Apmēram 10 - 15 konfektes
1. variants
Gatavošanas laiks ~ 20 minūtes (+ 1 stunda augļu mērcēšanas laiks)
Augļus sagriež gabaliņos un vismaz stundu izmērcē rumā (konjakā). Tad ar visu šķidrumu, kurā augļi mirka, samaļ blenderī viendabīgā masā. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno 100g kokosriekstu skaidiņu, augļus, kanēli. No masas saviļā valrieksta lieluma bumbiņas (ja nepieciešams, pievieno vēl kokosrieksta skaidiņas). Vienu daļu bumbiņu apvārta kokosriektu skaidiņās; daļu - kakao un vidū liek mandeli; daļai vidū iespiež vienu Indijas riekstu un no ķirbju sēkliņām apkārt izveido "ziedlapiņas".
2. variants
Gatavošanas laiks ~ 30 minūtes
ķirbis 200 g
cukurs 100 g
žāvētas aprikozes 50 g
rieksti pēc izvēles vai rīvēts kokosrieksts 75 g
rotāšanai - kokosrieksta skaidiņas
Ķirbi nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Visas sastāvdaļas liek katlā un maisot karsē uz mazas liesmas, līdz masa sabiezē un saveļas. No masas veido valrieksta lieluma bumbiņas un apvārta kokosriekstu skaidiņās.
Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010
Sastāvdaļas
- dažādi žāvēti augļi (āboli, aprikozes, plūmes, rozīnes, vīģes, dateles) - 200.g
- Rums vai konjaks - 40.ml
- Mīksts sviests - 50.g
- Kokosrieksta skaidiņas - 100 - 150.g
- Pūdercukurs - 50.g
- Malts kanēlis.naža gals
- rotāšanai: mandeles, kakao, kokosrietu skaidiņas
- indijas rieksti, ķirbju sēkliņas