Vārītas biezpiena sirsniņas -viegla saldā uzkoda
Lielākoties visi šos sauc par slinkajiem vareņikiem, bet es
teikšu, ka nav vis tie slinkie, tieši otrādi,ļ oti garšīgi un
interesanti pasniegts ēdiens.
Es tos sauktu par vārītām biezpiena figūriņām.
250 g sausam biezpienam pievienojam vaniļas cukuru un 2 - 4 ēd.k
cukuru, izmaisām, pagaršojam, cik saldu vēlamies.
Pievienojam 1 olu, izmaisām. Pievienojam pa karotītei miltus-
4 -6 ēd.k - atkarīgs, cik sauss biezpiens, jo sausāks
biezpiens, jo mazāk vajadzēs miltus un tad būs garšīgāk. Miltus
pievienojam tik, lai var izmīcīt miklu un uz miltainas virsmas
izrullēt plānā plāksnē.
Ar formiņām izspiežam figūriņas un liekam vārīties mazliet sālītā,
burbuļojošā ūdenī. Kad uzpeld - vārīju vēl 8 minūtes. Atkarīgs, cik
lieli vai mazi vareņiki.
Man garšo, ja izrullē ļoti plānu mīklu.
Ēdu kopā ar ievārījumu.
Ļoti garšīgi, ļoti interesants veids kā pasniegt un iepriecinat
mīļos.
Un man vēl ienāca prātā, ka šo mīklu var izmantot gatavojot arī
pildītos vareņikus - vienkārši plāni izrullējam un piepildam.
Var arī pievienot tikai sāli un gatavot pelmeņus.
Sastāvdaļas
- Biezpiens
- Olas
- Milti
- Cukurs
- Vaniļas cukurs