Vārītas biezpiena sirsniņas -viegla saldā uzkoda

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Lielākoties visi šos sauc par slinkajiem vareņikiem, bet es teikšu, ka nav vis tie slinkie, tieši otrādi,ļ oti garšīgi un interesanti pasniegts ēdiens.
Es tos sauktu par vārītām biezpiena figūriņām.


250 g sausam biezpienam pievienojam vaniļas cukuru un 2 - 4 ēd.k cukuru, izmaisām, pagaršojam, cik saldu vēlamies.
Pievienojam 1 olu, izmaisām. Pievienojam pa karotītei miltus- 4  -6 ēd.k - atkarīgs, cik sauss biezpiens, jo sausāks biezpiens, jo mazāk vajadzēs miltus un tad būs garšīgāk. Miltus pievienojam tik, lai var izmīcīt miklu un uz miltainas virsmas izrullēt plānā plāksnē.

Ar formiņām izspiežam figūriņas un liekam vārīties mazliet sālītā, burbuļojošā ūdenī. Kad uzpeld - vārīju vēl 8 minūtes. Atkarīgs, cik lieli vai mazi vareņiki.
Man garšo, ja izrullē ļoti plānu mīklu.
Ēdu kopā ar ievārījumu.
Ļoti garšīgi, ļoti interesants veids kā pasniegt un iepriecinat mīļos.

Un man vēl ienāca prātā, ka šo mīklu var izmantot gatavojot arī pildītos vareņikus - vienkārši plāni izrullējam un piepildam.
Var arī pievienot tikai sāli un gatavot pelmeņus.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Biezpiens
  • Olas
  • Milti
  • Cukurs
  • Vaniļas cukurs