Cepumi "Augļu muslis"
Žāvētos augļus (piem. žāvētas plūmes, aprikozes, rozīnes) sīki sagriež, pārlej ar ābolu sulu un mērcē 2 stundas. Auzu pārslas ar cukuru apgrauzdē uz pannas, līdz tās kļūst zeltainas. Olu dzeltenumu saputo kopā ar medu un miltiem. Masai pievieno citrona sulu un sarīvētu miziņu. Saputotajai olai pieliek izmērcētus žāvētos augļus un grauzdētas auzu pārslas. Masu ar tējkaroti liek uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, nedaudz pieplacina un cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes. Kamēr cepumi vēl silti, tos pārziež ar kondensēto pienu.
Tikko no krāsns izņemti cepumi var būt trausli, tāpēc katru uzmanīgi ar nazi noņem no paplātes un liek vēsā vietā nedaudz sastingst.
Recepte: žurnāls Veselība
Sastāvdaļas
- dažādi žāvēti augļi pēc izvēles - 150.g
- Rieksti - 30.g
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Cukurs - 50.g
- Auzu pārslas - 150.g
- Ābolu sula
- Medus - 2.ēd.k.
- Milti - 50.g
- kondensētasi piens - 50.g