Mājas trifeles
Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru un saldo krējumu. Nepārtraukti maisot, visam ļauj uzvārīties. Masai pieber kakao un vājpiena pulveri. Maisot turpina karsēt, līdz masa sabiezējusi un ir vienmērīgā konsistencē. Katliņu noņem no uguns un masai pielej nedaudz ruma vai pāris pilienu ruma esences. Ruma vietā var izmantot nedaudz melnā balzama. Masu 2 - 3 stundas patur ledusskapī, lai sacietē. Tad no maziem saldās masas gabaliņiem izveido lodītes. Katru no tām apviļā kakao pulverī, rīvētā šokolādē vai dekoratīvajās cukura lodītēs. Lai konfektes izdotos vēl interesantākas, vidū ieliek ogu (ķirsi vai dzērveni) vai želejas konfekti (marmelādi).
Lodītes vieglāk izveidot no kārtīgi atdzisušas masas. Tāpēc vislabāk, ja trifeles sāksi vārīt vakarā un konfektes veidosi no rīta, kad masa būs pietiekami sacietējusi.
Recepte: žurnāls Veselība
Sastāvdaļas
- Sviests - 150.g
- vājpiena pulveris - 100.g
- Cukurs - 80.g
- Saldais krejums - 100.g
- rums vai ruma esence