Mandeļu plāksnītes

Garšas nots: mandeles + mandeļu skaidiņas + vaniļa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ar mikseri saputo sviestu un cukuru. Atsevišķā traukā puto olu baltumus un uzmanīgi iecilā saputotajā sviestā. Masā iejauc miltus un mandeļu skaidiņas, izmaisa. Uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, ar tējkaroti uzmanīgi lej mīklu. Katram cepumiņam uzliek pa veselai mandelei. Cepumus cep 200 grādu temperatūrā, kamēr tie kļūst zeltaini, ar brūnām maliņām. Nebaidies, ja cepšanas procesā masa izplūst un cepumi salīp kopā. Tos ar nazi var viegli atdalīt. 

Ja vēlies gatavot lielu daudzumu mandeļu plāksnīšu, cepumu masu var izklāt pa visu paplāti un vēlāk sagriezt ar nazi mazos kvadrātiņos.

 

Recepte: žurnāls Veselība

www.ekiosks.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Mandeļu skaidiņas - 100.g
  • Olu baltumi - 5.gab
  • Sviests - 150.g
  • Cukurs - 100.g
  • vanilīna esence vai cukurs
  • veselas mandeles dekorēšanai
  • Milti - 100 - 150.g