Svaigā siera/jogurta deserts
Šis ir deserts, kas mūsmājās ir visiecienītākais.Tik katru reizi
mainās mazliet sastāvdaļas un to proporcijas.
Sablenderēju Selgas baltos cepumus 1 paciņu drupačās. Apcepu,
sablenderēju zemesriekstus arī drupačās. Daudzums uz aci, mazliet
mazāk kā cepumi, bet var arī tik pat, cik cepumi. Izkausēju
sviestu, samaisīju riekstu un cepumu drupačas un pielēju sviestu,
izmaisīju, lai viss ir mitrs. Lieku formā un izlīdzinu,
saspiežu.
Svaigo sieru saputoju ar 4 tēj.k cukura un vaniļas cukuru pēc
garšas. Pievienoju 0.5l jogurtu. Visu izmaisīju. 1/3 glāzes
piena iemaisīju 1/2 paciņas Santa Maria želatīnu, pēc 5 minūtēm
uzsildīju un izmaisīju, lai izkūst. Tad želatīnu iemaisīju jogurta
masā un ielēju formā ar cepumiem/riekstiem. Lieku ledusskapī uz 2
stundām, var arī uz ilgāku laiku.
Virsū uz gatava deserta uzsmerēju citrona krēmu (Lemon Curd), kas
atrodas manās receptēs.
Garša fantastiska!
Sastāvdaļas
- Cepumi - 1.paciņa
- Jogurts - 1/2.l
- Svaigais siers - 200.g
- Sviests.g
- Cukurs - 4 .tējk.
- Vaniļas cukurs.pēc garšas
- Piens - 1/3 .glāze
- Želatīns - 1/2 .paciņa
- Citrons - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Zemesrieksti.g