Ziemai piemērotais saldēdiens - pildīts medus ābols

Lieliski derēs skābeni ziemas āboli, taču lielu saldumu cienītājiem noteikti jāņem saldie āboli.

Gards deserts sanāks, ja biezpiena masas vietā ābolu pildīsi ar auzu pārslām, kas iepriekš uz pannas sagrauzdētas kopā ar cukuru un žāvētiem augļiem.

FOTO: Shutterstock.com

Gards deserts sanāks, ja biezpiena masas vietā ābolu pildīsi ar auzu pārslām, kas iepriekš uz pannas sagrauzdētas kopā ar cukuru un žāvētiem augļiem.

Lielam ābolam nogriež cepurīti, izdobj vidu un izņem serdi. Bļodā samaisa biezpienu ar cukuru un olām. Pievieno rozīnes, smalki sagrieztas žāvētas plūmes, kā arī mannas putraimus. Biezpiena masu pilda ābolā, virsū uzliek iepriekš nogriezto cepurīti, liek ietaukotā cepeškrāsnī aptuveni 20 - 30 minūtes. Ābolu pirms pasniegšanas aplaista ar medu un pārkaisa ar ziedputekšņīem. Glāze auksta piena būs vislabākā piedeva desertam.

Variantiem. Gards deserts sanāks, ja biezpiena masas vietā ābolu pildīsi ar auzu pārslām, kas iepriekš uz pannas sagrauzdētas kopā ar cukuru un žāvētiem augļiem.

 

Recepte: žurnāls Veselība

www.ekiosks.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Liels ābols
  • Biezpiens
  • Manna
  • rozīnes un žāvētas plūmes
  • Cukurs
  • Kanēlis
  • Ola
  • medus, ziedputekšņi