Peldošās salas - putota olbaltuma un vaniļas mērces deserts. Gatavošana pa soļiem
Sastāvdaļas
- 2 olas;
- 6 ēdamk. cukura;
- vaniļas cukurs;
- 0,5 l piena;
- 0,5 l saldā krējuma.
Piezīme. No šo produktu daudzuma sanāks divas porcijas.
Gatavošana
Vispirms pagatavojam “saliņas”.
- Ņemam divas olas, atdalām dzeltenumus no baltumiem. Baltumus putojam un, kad jau izveidojas putas, pievienojam 3 ēdamk, cukura, turpinām putot. Putojam, līdz baltumi ir stingrās putās.
- Katliņā ielejam 0.5 l pienu un uzvārām. Liekam pa karotītei saputotos olas baltumus. Es liku pa 4 karotītēm vienā reizē, jo tie vāroties palielinās.
- Vāram, līdz paceļas piena putas, tad griežam otrādi olas baltuma piciņas un vāram atkal, līdz pieceļas piena putas. Tad liekam sietiņā. Gatavas mūsu “saliņas”!
Tālāk gatavojam vaniļas mērci, kur peldēs “saliņas”.
- Olas dzeltenumus putojam ar cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas. Cukuru aptuveni 2–3 ēdamk., kā nu kuram tīk. Putojam, līdz dzeltenumu kļuvuši gaiši un cukurs izkusis.
- Pienu, kas palika pāri no “saliņu” vārīšanas, izkāšam caur sietiņu.
- 100 ml pienam pievienojam 100 ml saldā krējuma.
- Pienu un saldo krējumu uzsildām un mazliet pielejam olas dzeltenumiem, nepārtraukti putojot, pēc tam jau pielejam visu un liekam karsēties ūdens peldē.
- Nepārtraukti maisot ar putojamo slotinu, karsējam, līdz viss sabiezē. Gatavs!
- Vaniļas mērci pārlejam citā traukā, pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam aukstā ūdenī, lai atdziest.
Vaniļas mērci pasniedz kopā ar “saliņām”. Labu apetīti!