Vecais labais ogu un mannā uzputenis. Gatavošana pa soļiem
Sastāvdaļas
- Manna
- Piens
- Ievārījums vai svaigas ogas
- Ūdens
Pagatavošana
0.5 l ūdenī ieliekam kādu ievārījumu vai svaigas ogas. Izmaisām, uzvāram, pagaršojam vai pietiekami. Izkāšam caur sietiņu, jo biezumi nav nepieciešami.
Nokāstu ievārījumūdeni vai liekam vārīties, pievienojam 4 ēd.k mannā nepārtraukti maisot. Turpinām maisīt, līdz mannā uzbriest.
Šādi izskatās mana mannā putra. Bieza, bet tekoša. Nemaz nav jāgaida, lai atdziest, bet var sākt sāku putot uzreiz. Puto, līdz masa paliek gaiša un palielinās apjomā aptuveni divas reizes.
Putošanas laiks varētu būt ap 20 minūtēm, kamēr puto, tikmēr tā atdziest un paliek gaisīga masa. Pasniedz ar pienu.