Lieldienu biezpiena plātsmaize
Tuvojas brīvdienas, tuvojas svētki - Lieldienas. Daudziem
noteikti domas skraida pa galvu, ko, neskaitot olas, pasniegt
galdā. Man ir ļoti vienkāršs un ļoti kārdinošs piedāvājums -
biezpiena plātsmaize.
Ātri pagatavojama, nav sarežģīti, izmaksas nav nemaz tik lielas,
bet rezultāts, ka mēli var norīt.
Mīklai:
* 200g biezpiens
* 2 -2,5 glāzes milti
* 2 olas
* 4 ēd.k eļļa
* ap 4 ēd.k cukurs
* 1 tēj.k cepamais pulveris
* var pievienot vai nu vaniļas cukuru vai arī citrona miziņu
Gatavojam mīklu:
Izsijājam miltus, pievienojam cepamo pulveri. Olas saputojam
vieglās putās. Biezpienam pievienojam cukuru, vaniļas cukuru vai
citrona miziņu, izmaisām.Tad pievienojam eļļu, izmaisām.
Pievienojam miltus, maisām, tad mīcam un skatamies, vai vēl nav
nepieciešami milti. Mīklai nav jālīp pie rokām. Pievienojam miltus
tik, lai nelīp.Tad mīklu liekam maisiņā un uz 30 minūtēm
ledusskapī.
Biezpiena pildījums:
* 400g biezpiens
* 2 olas
* cukurs pēc garšas
* vai nu vaniļas cukurs vai arī citrna miziņa
* nedaudz skābais krējums ap 2 ēd.k,atkarībā no biezpiena,jo
sausāks,jo vairāk,jo mitrāks,jo mazāk
* rozīnes pēc vēlēšanās
Gatavojam pildījumu:
Rozīnes aplejam ar verdošu ūdeni. Biezpienam pievienojam olas,
cukuru, krējumu, vaniļas cukuru vai citrona miziņu un visu kārtīgi
izmaisām, var arī sablenderēt. Nokāšam rozīnes un pievienojam
biezpiena masai.
Cepam plātsmaizīti:
Ieslēdzam cepeškrāsni ap 180 grādiem.
Mīklu ņemam ārā no ledusskapja, liekam uz cepampapīra un
izrullējam, plānu jo plānu, tā cepoties piepūtīsies.
Liekam mīklu ar cepampapīru uz plāts. Ārējās maliņas mazliet
uztaisām kā tādu aizsargmaliņu, lai mūsu pildījums neiztek.
Liekam virsū biezpiena pildījumu. Cepam 180 grādos ap 30 minūtēm.
Līdz mīklas maliņas skaisti brūnas.
Es cepu tikai pusi no šīm sastavdaļām, sanāk diezgan liela
plātsmaize.
Sastāvdaļas
- Biezpiens
- Milti
- Cukurs
- Eļļa
- Olas
- Cepamais pulveris
- Rozīnes
- Skabais krejums
- Vaniļas cukurs vai citrona miziņa