Ābolu Crisps ar saldējumu
Sajauc miltus, cukuru un sviestu, kamēr veidojas irdena masa. Ar nazi vai rokām izveido mīklas drupačas. Ābolus nomizo, sagriež kubiņos un liek cepties sviestā uz pannas. Pievieno nedaudz kanēļa un cep, kamēr āboli gandrīz izšķīduši. Pannas saturu liek cepamajā formiņā, pārber ar drupačām un cep krāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz parādās brūngani zeltaina garoziņa un āboli kļuvuši brūni. Saldējumam pievieno sakapātu piparmētru un nedaudz rīvēta ingvera. Izceptās formiņas saturu kārto uz šķīvja un virsū liek ingvera - piparmētru saldējuma bumbiņu.
Recepte: žurnāls Veselība 2008/maijs
Sastāvdaļas
- Āboli - 160.g
- Sviests - 120.g
- Cukurs - 120.g
- Kanēlis.šķipsniņa
- Plombīra saldējums - 200.g
- Svaigas piparmētru lapiņas
- Svaiga ingvera sakne
- drupačām:
- Milti - 250.g
- Cukurs - 140.g
- Sviests - 110.g